3 PC-spel Som firar 20 år 2018!

PC-spel har verkligen varit en del av vår kultur under den senaste tiden, och trots att det fortfarande är en ganska ung industri; firar vissa spel redan sin 20-årsdag i år, och får oss att inte känna oss så unga längre. 1998 var verkligen en viktig milstolpe för spelindustrin; då några smått legendariska spel släpptes, som till exempel: Half-Life , Grim Fandango och Metal Gear Solid, för att nämna ett urval.  Idag tänkte jag därför uppmärksamma 3 av dessa spel som var mina favoriter när jag var ung. Ha den äran!

HALF-LIFE

Utgivningsdatum: 19/11/1998 – Windows

Det ikoniska spelet från Valve släpptes ursprungligen på Microsoft Windows och skrev om regelboken för förstapersons-skjutare. Så vad kan man egentligen säga om detta spel? Ja kanske att det blev utnämnt till årets PC-spel över 50 gånger?! Att det fortfarande är mycket populärt efter 20 år på marknaden? Men egentligen behöver inte Half-Life berömas, eftersom namnet talar för sig själv. Sätt dig in i rollen som den glasögonprydde Gordon Freeman; en högkvalificerad vetenskapsman och besegra onda utomjordingar som kommer från en annan dimension. Du kan också prova multiplayer-läget och utmana spelare från hela världen i ett riktigt old school FPS – som banade vägen för spel som Counter Strike, Call of Duty och Halo.

TOM CLANCY’S RAINBOW SIX

Utgivningsdatum: 21/08/1998 – Windows

Detta taktiska shooterspel är det första i Rainbow Six-serien och som en del av en amerikansk specialenhet är ditt mål att bekämpa terrorism. Det är med detta koncept som utvecklaren Ubisoft skapat en viktig framgång de senaste 20 åren. Organisera ditt lag och delta i ett brett spektrum av uppdrag som direkt påverkar politiska situationer i landet (USA). Den mycket realistiska spelbarheten ger oss en otrolig gameplay-upplevelse. Detta är fadern till den fantastiska Rainbow Six: Siege (2016) och så mycket mer.

GRIM FANDANGO

Utgivningsdatum: 30/10/1998 – Windows

Ett sant mästerverk! Det här äventyrsspelet som publiceras av LucasArts har inte bara helt unik grafik och ett bra soundtrack, men också en helt otrolig story. Upplev livet som Manny Calavera, som jobbar på en “resebyrå” i  de dödas värld, vars uppdrag är att leda själen på den väg den förtjänar enligt de synder människor drog på sig under tiden på jorden. Ett fantastiskt spel som betraktas som ett av de största Film Noir spelen som någonsin producerats. Spelet fick nyligen en upphottad version och finns på GOG.com. Jag rekommenderar starkt att ta en titt på det.