Vilka hjälporganisationer är bäst att skänka pengar till 2020?

Det finns massor av hjälporganisationer att skänka pengar till. Men vilken är egentligen bäst? I detta inlägg så jag gå igenom några av mina personliga favoriter. Det finns såklart massor av andra bra alternativ och jag har faktiskt inte gått in på detaljer som hur mycket pengar som går åt till admin osv utan fokuserar på vad som jag personligt känner mest för.

Sightsavers

Det finns några olika organisationer som hjälper utsatta människor att kunna se. Det kan handla om att få ett par glasögon eller göra en enklare operation. Allt för att undvika att barn och vuxna ska bli blinda. Just Sightsaver tycker jag gör ett fantastiskt arbete över hela världen. Organisationen startades under 1950-talet och finns idag i över 10 länder så det är en väldigt stabil organisation som inte är beroende av någon myndighet.

Vill du ge pengar till Sightsaver kan du klicka här.

Unicef

De flesta vet redan vad Unicef är för något. Namnet betyder United Nations Children’s Fund (UNICEF) och de har funnit i snart fantastiska 70år. De gör många olika saker men framförallt hjälper de barn att få en bättre framtid. Barn är vår framtid och genom att ge världens barn bättre föresättningar kommer jorden vara en bättre plats för alla. Tillsammans är vi starka.

Vill du vara med och bidra till Unicef så hittar du en bra insamling genom att klicka här.

Barncancerfonden

Barncancerfonden är kanske den organisation som har det mest självklara namnet. Barncancerfonden vet jag har en ganska stor del administrativa avgifter de det har ett antal anställda. Det kan såklart vara nödvändigt men jag personligen hade önskat att mer pengar faktiskt gick till forskning och för att hjälpa de barn och familjer som drabbas. Det finns dock inte många andra alternativ och just cancerforskning är väldigt avancerat så att stötta denna organisation är ett måste tycker jag. Små som stora summor är såklart uppskattat.

För att ge pengar till Barncancerfonden kan du hitta en insamling genom att klicka här.

hjälporganisationer skänka pengar 2020

Sammanfattning

Har du några erfarenheter av de organisationerna som jag har listat ovan eller har några andra tips på bra organisationer så får du gärna höra av dig. Tack så mycket för visat intresse!